5 Ağustos 2013 Pazartesi

Bu Ülkede Bir Gergedan Gerçeği Var!

Son zamanlarda bir radyo tiyatrosu edasıyla bazı radyolarda defalarca yayımlanan bir cinsel ürün reklamına hâlâ denk gelmemişseniz bu yazı ile merakınızı cezbedip sizi oraya yönlendireceğim için peşinen özür dilerim.

Özür'de kampanya yaptık. Ben peşinen özür diliyorum, siz taksitle sövün...

Gergedan boynuzunun afrodizyak etkisi iddiası üzerinden üretilen cinsellik ürünleri "gergedan tablet, yanında büyütücü tablet, istek artırıcı damla ve gergedan boynuzunun ekstrasıyla yapılmış geciktirici sprey" bir set halinde eczanede 180 TL'ye satılırken söz konusu radyo tiyatrosunda zikredilen telefon numarasını arayıp da düşürebilene 45 TL veya 59 TL...

Radyoda üç ayrı oyuna denk geleceksiniz. Her üçü de diğer ikisini sahtecilikle itham etmekte ve her üçünün verdiği gerçek telefon numarası da birbirinden farklı.

  • Biz, gergedanla ne yaptık: O maça 3-0 önde başlayacaksın dedik.
  • Kullandınız, tribünler ayağa kalkacak dedik.
  • Şimdi ne olacak, Meksika dansı çekeceksin.


  • İstek artırıcı damlayı kullanan bayan 20 dakika yerinde sabit dursun, ben bu işi bırakacağım.
  • 70 yaşında da olsan 18 yaşında bir komandoya dönüyorsun.
  • O maça 3-0 önde başlıyorsun, adını tarihe yazdıracaksın.
  • Büyütücü tabletle kalıcı iz bırakacaksın.


Gergedan boynuzunun kilosu dünyada 60 bin dolar. Neredeyse 1 kilo altının fiyatına denk geliyor. Parada pulda gözü olmayan ve bu işi sadece insanlar kendisine dua etsin diye yapan Ömer Hoca denen bu adamla radyoda canlı telefon bağlantısı kurulurken mübarek şahsiyet de hep konferansa giderken bağlanıyor. Verdiği telefon numarasını aramak için çok kısıtlı bir süre var. Denk geldiğiniz oyuna göre ya 5 ya da 10 dakika. Hoca bu sürenin bitimine doğru "beni meşgul etmeyin ben de çağrı merkezine gidip telefonlara bakacağım ki daha fazla insan faydalansın, telefonu boş yere meşgul etmeyin ki ihtiyaç sahipleri faydalansın" diye ricada bulunuyor.

Set içinde gelen ürünlerden herhangi biri iddia edilen süre içerisinde etkisini göstermezse, ki tablet dışındakilerin hepsinin promosyon olduğunu defalarca söylüyor, bütün setin parasını iade edeceğini söylüyor Ömer Hoca. Ama bir şartla:

Kullandıktan sonra elini vicdanına koymanı istiyor. 

Bunu kullandıktan sonra elimi neden vicdanıma koyacağım ki?

"Bu ülkede bir gergedan gerçeği var" diyor Ömer Hoca. Yani büyük oranda cinsel sorunlu bir ülke olduğumuzu tespit edip bunun üzerine 10 yıllık bir çalışma ile bu ürünleri geliştirdiğini söylüyor.

Ömer Hoca derdimize çare ararken son 10 yılda cinsel taciz, istismar ve tecavüz olaylarının gün be gün artması, beraberinde yargının verdiği yetersiz ve yanlış kararlar mübarek hocamızın ne kadar da ciddi bir sosyolojik sorunu tespit ettiğini ispat ediyor.

Ülkenin sosyologları başbakan tarafından "sosyolojiyi sizden öğrenecek değiliz" diye azarlanırken, radyo tiyatrosu ile fütursuzca reklam yaparak halkı dolandıran bu şaklabanlara karşı yasal hiçbir denetim ve yaptırım uygulanmıyor.

Neredeyse kendi logosonu ve adını bile sansürleyecek bir RTÜK, bu reklamları keyifle dinliyor ve eminim ki kurul üyeleri "acaba gergedan denesek mi" diye düşünmeden duramıyor.

Neyse ki Ömer Hoca'dan, taklitleri ile birlikte tespit edilebilen, Türkiye'de sadece 3 tane var. Peki ya bu ürünlerden medet uman kaç kişi var?

Küçük çocukları, zavallı kadınları taciz etmiş, kirletmiş ve kirletecek kaç kişi var?

Sosyolojiyi adam akıllı öğrenebileceğimiz kaç kişi var peki?

Bu ülkede bir gergedan gerçeği varsa, sosyolojiyi kimden öğreneceğiz?


1 yorum: